Valoiste Virus UVC

Kuvaus

Yleistä:

Euroopassa valmistettu, Osramin UVC-tekniikkaan (ultraviolettisäteily) perustuva huoneilman sterilointitilaite. Soveltuu erinomaisesti paikalliseen, rajattuun tilaan, esimerkiksi kassahenkilöiden ja muiden asiakaspalveluhenkilöiden suojaamiseen haitallisilta viruksilta, mukaan lukien koronavirus COVID19.

Laite imee puhdistettavan huoneilman mekaanisen suodattimen läpi UVC-säteilykammioon steriloitavaksi läpivirtausperiaatteella ja palauttaa sen takaisin huoneilmaan mekaanisen suodattimen läpi laitteen toisesta päästä. Käsittelykapasiteetti on 38m³/h. Suljetun rakenteensa vuoksi laite on täysin turvallinen käyttää henkilöiden välittömässä läheisyydessä.

Ultraviolettisäteily

Ultraviolettisäteily on sähkömagneettista säteilyä. Sen aallonpituus on lyhyempi kuin näkyvän valon, mutta pidempi kuin röntgensäteilyn. UV-säteily on jaettu aallonpituuden perusteella kolmeen luokkaan:

  • UVA-säteily, aallonpituus 315–380 nm
  • UVB-säteily, aallonpituus 280–315 nm
  • UVC-säteily, aallonpituus 100–280 nm

Maahan tulevasta auringon ultraviolettisäteilystä 95 prosenttia on UVA-säteilyä. UVB-säteilyä pääsee ilmakehään asti noin viisi prosenttia ja UVC suodattuu kokonaan ilmakehän yläkerroksissa (ns. otsonikerroksessa).

UVC-säteilyä on käytetty pitkään elintarvikkeiden, veden ja tilojen sterilointiin. UVC-säteily on lyhytaaltoisena erittäin energiaintensiivistä ja jo lyhyt suora altistuma UVC-säteilylle aiheuttaa vakavia palovammoja iholle ja silmiin. Toisaalta nämä samat ominaisuudet tekevät siitä erittäin käyttökelpoisen menetelmän lähes kaikkien tunnettujen bakteerien ja virusten eliminoinnissa.

Rakenne:

Runko valkoiseksi (RAL9016) maalattua alumiiniprofiilia.

Ottoteho 35W

Asennus:

Laitteessa 2m pistokkeellinen liitosjohto ja tukijalka. Laite on helppo siirtää käyttöpaikasta toiseeen.

Pituus 1090 mm

Leveys 135 mm

Korkeus 55 mm